Кадър bgonairЧехи и българи разказват за ужаса.  Огромна вълна от

...
Кадър bgonairЧехи и българи разказват за ужаса.  Огромна вълна от
Коментари Харесай

Жена от опустошена Чехия: Всичко вече го няма, но поне урната с праха на сина ми остана

Кадър bgonair

Чехи и българи описват за ужаса. 
Огромна вълна от съпричастност заля Чехия след унищожителното торнадо. За броени часове бяха събрани милиони чешки крони за потърпевшите, само че животът на част от тях в никакъв случай няма да е същият, демонстрира

Нощното торнадо не подминава къщата на 86-годишната Бохумила Кучерова в село Моравска Нова Вес. Ремонтирана напълно неотдавна, само че без застраховка, домът й в този момент е друг. Един от синовете й умрял неотдавна. Но стихията пожалила урната с праха му. И тя е признателна.

Силното торнадо в Чехия - изненада за Европа
Най-малко 150 души са ранени от торнадо в Чехия
" Тук имахме стена. Тук имах люлка, тъй като съм остаряла. Тук имах пране. Всичко към този момент го няма ", уточни пострадалата.
Жената споделя и че е имала прелестна градина. Не губи вяра, тъй като най-малко кокошките, които отглежда, към момента са добре. Жената е една от многото, на които би трябвало да бъде помогнато. А точно мощната съпричастност е позитивната вест след унищожителното торнадо, счита основният редактор на " Лидове вести " Веселин Вачков.

" Обикновените хора, чехите, реагираха бързо. Но и локалната власт, само че и пожарникари, военни, лекари. Героите са пожарникарите, в Чехия има и мрежа от доброволни пожарникари ", изясни той.

Но не липсват и рецензии.

" Дали е било допустимо да бъдат предизвестени хората, че идва такова злополучие. Никой тук не е разполагал с механически средства да планува нещо такова ", добави Вачков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Торнадото е извървяло унищожителния си път за няколко минути. А броенето на разрушенията продължава, и избавителните интервенции не престават. Участва и армията.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР